La diputada del PPC Esperanza García ha criticat aquest dimecres en seu parlamentària el discurs de TV3, que considera "adoctrinador" a favor de l'independentisme. García ha assenyalat que es basa en la "simple" idea de fomentar l'"odi a tot allò que tingui a veure amb Espanya". La diputada popular ha burxat també en l'acció del passat 13 d'abril d'Empar Moliner - a qui ha titllat de "fanàtica"- al programa 'Els Matins'. "És el reflex del que fa el nacionalisme: cremar-ho tot", ha assegurat. Sobre aquest fet, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha defensat el caràcter "simbòlic" de la intervenció de Moliner, com un senyal de "denúncia" a la a la sentència "injusta" del TC contra el decret de pobresa energètica. Munté ha destacat també la "imparcialitat" i "pluralisme" de TV3 i n'ha remarcat els elevats índexs d'audiència.

La diputada popular ha denunciat que TV3 actua com la "sala de màquines" de la "propaganda independentista" i que hagi "abandonat" la seva funció de servei públic. "L'únic que els demanem és que compleixin la llei de la CCMA", ha manifestat. García ha alertat que els informatius s'han convertit en "tribunes d'autor o cròniques d'opinió" i que les notícies que van més enllà del "separatisme " són "anecdòtiques". També, ha afegit que es "criminalitza, ridiculitza i menysté" aquell que critica la "quimera política" de la independència. Se'l titlla de "traidor de la pàtria o de 'fatxa'".

Esperanza García ha recordat que "alimentar l'odi" provoca que simpatitzants de Societat Civil Catalana "resultessin agredits" ahir a la Universitat Autònoma de Barcelona. "Germinar l'odi genera intolerància, fanatisme i violència", ha dit.

De la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha defensat la gestió dels mitjans de la CCMA i n'ha destacat l'"altíssim nivell de qualitat". "És una de les empreses públiques més controlades d'Europa i el seu pluralisme és un fet", ha reblat.

Munté ha exposat que és "rotundament fals" que TV3 aparti treballadors per "pensar diferent", en referència a una "insinuació" de la diputada del PPC. La consellera ha contrastat aquesta crítica amb l'acomiadament a TVE de la periodista Cristina Puig, "precisament per pensar diferent".