23 de abril de 2016
23.04.2016

Aznar denuncia a la Fiscalia de l'estat la filtració de dades fiscals

Hisenda investiga una llista del govern alemany
en què consten espanyols amb comptes a Suïssa

23.04.2016 | 00:00
José María Aznar

Els advocats de l'expresident del govern José María Aznar van presentar davant la Fiscalia General de l'Estat l'anunciada denúncia per revelació de les seves dades tributàries. Segons un comunicat de l'expresident, l'escrit lliurat ahir recorda que les dades que consten a l'Agència Tributària són confidencials i no poden ser difoses, i que, per tant, la filtració d'aquestes dades "podria ser constitutiva de sengles delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, i de descobriment i revelació de secrets".
Amb la presentació d'aquesta denúncia, Aznar "fa valer el dret de confidencialitat que assisteix a tot ciutadà i contribuent en relació a les seves dades tributàries", apuntava el comunicat, tot explicant que els fets denunciats se centren exclusivament en la filtració de les dades reservades i en la seva divulgació "coneixent el caràcter il·lícit de la seva obtenció", i avisa que es reserva el dret d'adoptar qualsevol altra acció legal que consideri convenient sobre els "comentaris i desqualificacions dirigits cap a ell per la difusió de les dades".
El comunicat recordava que la setmana passada un diari digital va publicar el resultat d'una comprovació fiscal oberta per l'Agència Tributària al president Aznar i la seva societat Famaztella, S.L., "que llançava amb això sospites sobre el compliment de les obligacions fiscals de l'expresident".
En un altre ordre de coses, l'Agència Tributària investiga una llista, facilitada pel govern alemany, en la qual hi ha espanyols amb comptes bancaris a Suïssa. Hisenda va confirmar que va rebre aquesta llista la setmana passada i que ara està analitzant si els contribuents que hi apareixen han comès algun delicte fiscal. El ministre de Finances de Renània del Nord-Westfàlia, Walter Borjans, va assegurar que les dades a les quals ha accedit l'estat alemany afecten persones privades i empreses amb dipòsits de 93 milions d'euros sobre els que ha d'investigar si s'han pagat els impostos corresponents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18