CDC ha rebutjat avui la proposta de llista conjunta amb Demòcrates de Catalunya i concorrerà a les eleccions generals del 26 de juny sola sota el nom de Convergència, encara que la formació d'Artur Mas obre la porta a qui vulgui integrar-se en la seva llista.

El 82% dels voluntaris -simpatitzants i militants- de Demòcrates de Catalunya s'ha expressat a favor d'articular una llista sobiranista amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Moviment d'Esquerres (MES), Reagrupament (RCat) i Solidaritat per la Independència (SI) per a les eleccions generals amb el nom 'Junts per Catalunya'.

No obstant això, la portaveu de CDC, Marta Pascal, ha assegurat, després de la reunió del Secretariat Permanent convergent, que s'ha ratificat que concorreran sota el nom de Convergència, cosa que inhabilita l'acord amb Demòcrates.

"Hem d'anar a Madrid sense renunciar a les nostres sigles, és la dinàmica que prendrem", ha assenyalat Pascal, que ha recordat que en el procés participatiu intern amb vista al Congrés de juliol la militància es va mostrar majoritàriament favorable a mantenir en el futur el nom de Convergència.

Ha indicat en tot cas que, des de CDC, estan les "portes obertes a qui es vulgui sumar", atès que "la unitat és valor" i "no sobra ningú", però "vist el que ens demana la militància la millor manera de fer-ho és sense renunciar al nom de Convergència".

Demòcrates ja va avisar que, si Convergència descartava la seva proposta de llista conjunta, no concorrerien a les eleccions generals.

Així, preguntada per si demanaran el vot als possibles votants de Demòcrates, Pascal ha assenyalat que ho demandaran amb l'"amplitud" de tots els ciutadans que volen "defensar el procés sobiranista i les institucions catalanes" al Congrés dels Diputats.

En unes eleccions -ha prosseguit- que CDC no concep com "una segona volta" sinó com una "oportunitat per inundar les urnes" a favor de l'aposta secessionista.

Descartada la proposta de Demòcrates i fracassada l'aposta convergent de concórrer amb ERC -que van rebutjar els republicans-, CDC concorrerà sola amb la seva marca, encara que hi ha la possibilitat d'incloure a Reagrupament, una formació que ja està associada a Convergència.