Al voltant de mig miler de militants bagencs de CDC van sumar-se al procés participatiu, batejat com a Superdissabte, que va decretar la voluntat majoritària de la militància convergent de posar fi a la formació i de crear-ne una de nova.

La decisió dels militants es dividia en dues opcions de cara al congrés previst al juny: o bé refundar el partit actual o bé fer foc i crear un nou partit, una opció, la segona, per la qual s'havien posicionat tant el president de CDC, Artur Mas, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El 67,05 % dels volts, més de dos terços, van decidir que es creï un nou partit. L'opció d'impulsar una nova formació que defensa el president de CDC, Artur Mas, i la immensa part dels membres de la direcció va recollir el 67,05 % dels suports de les bases de militància, enfront del 32,53 % dels que es van inclinar per votar només una renovació. El còmput de simpatitzants, que no era vinculant, va ser molt similar al de la militància: el 67,82% va optar per una nova formació i el 31,81 %, només una renovació. El partit també escollia el cap de cartell de les generals, si Francesc Homs o Sílvia Requena -vegeu el desglossat de sota.

Segons dades de CDC, en la jornada d'ahir hi van participar més de 14.000 persones entre simpatitzants i militants i es va mobilitzar més de la meitat dels militants del cens.

Pel que fa al Bages, segons el president de CDC a Manresa, Jordi Serrancanta, una mica més de mig miler de militants hauria acudit a les urnes. Serracanta es va mostrar "satisfet per la participació", que va considerar que havia estat lleugerament superior a la de la resta del país. CDC no va facilitar ahir dades territorials de votació. Per a Serracanta, l'opció de fer un nou partit coincideix amb els desitjos de la militància bagenca, ja que, al seu parer, a CDC calen "noves maneres de fer política i acceptar que s'han fet coses que no s'han fet bé". Segons els president del partit a Manresa, ahir es va fer "història per poder dir què volíem ser i per escollir el candidat per primer cop amb unes primàries".

Serracanta defensa que el nou partit ha d'"incorporar les primàries en el dia a dia, parlar de com escollim els nostres candidats i de limitació de mandats". El regidor manresà pensa que el nou rumb ha de redreçar el fet que no hagin estat "capaços de connectar amb la gent els darrers anys".