La periodista espanyola Salud Hernández-Mora va ser posada aquest divendres en llibertat en una zona rural del departament de Nord de Santander, on romania retinguda des de dissabte per l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN), la segona guerrilla de Colòmbia, van informar mitjans locals.

Hernández-Mora està "cansada però bé" i va ser deixada en llibertat entre els municipis de San Calixto i Teorama, que fan part de la zona del Catatumbo, on se li va perdre la pista fa sis dies, segons van dir a Caracol Radio fonts de l'Església catòlica.

Salut està "perfectament"

La periodista espanyola Salut Hernández-Mora va dir al ser alliberada que està "perfectament", en les seves primeres declaracions després del seu alliberament després de passar sis dies en mans de la guerrilla de l'ELN a la regió colombiana del Catatumbo.

"Estic perfectament. Moltíssimes gràcies a tots els col·legues, a tots vosaltres, a tota la gent que ha resat i estat amb mi", va dir a Caragol Televisió, i va agrair a l'Església catòlica i a la Defensoría del Poble. Hernández no va voler entrar en els detalls sobre com va acabar en mans de l'ELN i "preferiria en aquest moment guardar una mica silenci".