El Departament de Salut ha informat aquest divendres que els casos d'enterovirus acumulats des de l'inici de l'episodi han augmentat a 82, després que en l'últim balanç, dilluns passat, fossin 73.

En aquests moments, els infants ingressats amb afectacions neurològiques a hospitals de Catalunya són 19, sis dels quals a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A la Regió Sanitària Camp de Tarragona s'han registrat 32 casos d'enterovirus, un nombre "superior al que seria esperable", ha dit el sotsdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Argimon; a la de Barcelona, la de major pes demogràfic, 35; a la de Girona, 5; Catalunya Central, 4; Lleida, 4 i Terres de l'Ebre, 2.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha afirmat que no han trobat "cap factor diferent" al Camp de Tarragona que pugui explicar-ne la concentració de casos. Els responsables de Salut donen per "estabilitzat" el brot i, tot i que preveuen més casos el juny i juliol, esperen que comencin a davallar a l'agost.