El president dels Estats Units, Barack Obama, visitarà Espanya entre el 9 i l'11 de juliol, segons ha informat el Ministeri d'Afers Exteriors i l'ambaixada nord-americana a Madrid.

Durant la seva visita a l'Estat espanyol, la primera d'un president dels EUA en 15 anys, Obama serà rebut pel Rei i es reunirà amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy.

Obama arribarà a Espanya procedent de la cimera de l'OTAN a Varsòvia, on també es trobarà amb Rajoy, i centrarà la seva visita en la cooperació en matèria de seguretat i l'estreta relació econòmica i política entre els dos països.

En el comunicat en el qual anuncia la visita d'Obama, el Ministeri d'Afers Exteriors la situa "en el marc de les excel·lents relacions bilaterals en tots els àmbits entre els Estats Units i Espanya" i recalca que és resposta a la invitació del Rei.

L'ambaixador dels EUA a Espanya, James Costos, s'ha felicitat per aquesta visita, que, afirma en un comunicat, "representa un important pas endavant" en la relació bilateral i és "un reconeixement a la cooperació cada vegada més estreta entre els dos països en una àmplia gamma de temes".