Almenys 11 persones han mort i 36 han resultat ferides en esclatar aquest dimarts un cotxe bomba al pas d'un autobús policial al centre històric d'Istanbul, segons ha informat el governador de la ciutat, Vasif Sahin. "Set policies i quatre civils han mort, altres 36 persones han resultat ferides", ha explicat Sahin als mitjans en una breu declaració.

L'atemptat ha tingut lloc a les 08.40 hores quan el vehicle amb els agents circulava prop d'una parada pública d'autobusos al barri de Beyazit Vezneciler, pròxim a una universitat i als llocs turístics de la part europea de la metròpoli.

Pel que sembla, el cotxe bomba ha estat activat per control remot i després de l'explosió s'ha produït un tiroteig, segons l'agència de notícies pública Anadolu, tot i que hi ha certa confusió sobre aquest extrem.

CNNTürk indica que tres dels 36 ferits es troben en estat crític.

Diversos comerços i edificis dels voltants del lloc dels fets han estat evacuats perquè els artificiers duran a terme l'explosió controlada d'un vehicle sospitós.

Turquia es troba en estat d'alerta per amenaça terrorista i Istanbul ja ha estat escenari aquest any de dos atemptats suïcides atribuïts al gihadista Estat Islàmic en llocs turístics amb una quinzena de morts.