La líder de C´s al Parlament, Inés Arrimadas, ha estat la primera a prendre la paraula després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi anunciat que es presentarà a una moció de confiança en veure que els seus pressupostos no podien ser tramitats a la cambra catalana. "Crònica d´una mort anunciada, no calia arribar tan lluny per saber que passaria", ha sentenciat Arrimadas, tot afegint que la culpa que Catalunya no tingui uns comptes aprovats és, justament, de l´executiu, per haver "confiat en un partit antisistema" com la CUP. Arrimadas ha volgut concloure la seva intervenció, a més, demanant a Puigdemont que "no faci perdre més temps a Catalunya, perquè hi ha molta feina per davant i el Govern no està a l´alçada de les circumstàncies".

La presidenta del grup parlamentari de C´s ha retret al Govern que l´estabilitat "no l´ha perdut avui" en no poder tramitar els pressupostos, sinó que "no l´han tingut mai en aquesta cambra". Per a Arrimadas, el problema no és no tenir uns comptes tramitats, perquè "això pot passar en democràcia, es signe d´un Govern feble, però pot passar". "El problema d´avui és que no tenim un Govern, no tenim un Govern que pensi en els catalans, que està tot el dia fent teatre i no fa política de veritat. No tenim un Govern que defensi els interessos dels catalans perquè vostès han renunciat", ha reblat dirigint-se a l´executiu.

Arrimadas, a més, ha insistit en demanar al Govern que "no es facin els sorpresos" per l´actitud de la CUP. "No han confiat mai en la CUP. No sabien ja que era un partit assembleari i antisistema? Han arribat fins aquí i no sabien qui havien triat de soci? L´únic que hem aconseguit els catalans és que les decisions més rellevants de Catalunya es prenguin a una assemblea de la CUP", ha conclòs.