El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s´ha congratulat de la decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de sort metre´s a una moció de confiança passat l´estiu, després de veure que no podia tramitar al Parlament els pressupostos aprovats pel seu Govern. "Vull felicitar-lo. Jo havia arribat a la conclusió que el que correspondria era demanar-li una qüestió de confiança", ha explicat. El socialista, a més, ha confiat que el que passi amb aquesta qüestió de confiança i l´escenari que es quedi un cop passades les eleccions espanyoles del 26 de juny "obriran una nova etapa política". És aquí on Iceta ha ofert el PSC com a possible nou soci, tot i que sense explicitar-lo obertament. Això sí, el socialista reclama aparcar el procés i deixar la ruptura amb l´Estat a un costat. "Si és per a l´estabilitat, el bon govern, per a un nou pacte amb la resta d´Espanya, podrà comptar amb nosaltres. Per a dividir i per a trencar, no", ha sentenciat.

Miquel Iceta ha volgut recordar, també que fa només unes setmanes va preguntar a Puigdemont "si el Govern tenia cohesió i estabilitat suficients per tirar endavant". "La resposta és no i avui ha quedat certificat", ha respost ell mateix.

En aquest sentit, ha recomanat a Puigdemont deixar de costat el procés sobiranista i assumir que "del 27-S no surt un mandat ciutadà per la independència". "El seu full de ruta és il·lusori, no hi ha un camí unilateral, il·legal, a la independència ni al referèndum. No poden seguir governant com si res. La ciutadania mereix més sinceritat, realisme i eficàcia", ha conclòs Iceta.