La policia del comtat d'Orange, al centre de Florida (EUA), ha trobat el cos del nen de dos anys que va ser arrossegat a l'aigua per un caiman en una platja lacustre del complex Grand Floridian Resort & Spa de Disney. El cap de la policia del comtat, Jerry Demings, ha explicat en roda de premsa que un equip de bussos va trobar a l'interior del llac les restes del menor, Lane Graves, el cos dels quals va ser recuperat "completament intacte".

"L'autòpsia haurà de confirmar-ho, encara que no crec que hi hagi cap mena de dubte que el nen va ser ofegat pel caiman", ha assegurat Demings.

Oficials de la Comissió per a la Conservació de la Fauna i la Pesca (FWC) han indicat que segueixen buscant el caiman que va arrossegar el menor, després que n'atrapessin diversos i els sacrifiquessin sense trobar en els animals indicis de l'atac.

El cap policial ha afegit que el cos va ser trobat prop del lloc d'on es va produir el succés la nit del dimarts, quan una família natural de Nebraska que es trobava de vacances en el complex hoteler de Disney passejava prop del llac. De sobte, va aparèixer un caiman que va atrapar al nen entre les seves mandíbules i el va arrossegar a l'aigua.

Mig centenar d'agents de l'oficina de l'agutzil del comtat d'Orange, en el qual es troba la ciutat d'Orlando, i de la Comissió per a la Conservació de la Fauna i la Pesca (FWC) van rastrejar el terreny i la llacuna amb tecnologia sonar per detectar els caimans a l'aigua.

Els pares estaven presents quan es va produir l'atac del caiman i van intentar en va arrencar al seu fill de les urpes del rèptil, d'entre 1,5 i 2 metres de llarg, quan aquest es trobava a l'aigua.

Segons dades de FWC de Florida, fins a abril passat només s'havia registrat en l'estat un únic cas d'un atac d'un caiman d'aquestes característiques, mentre que el 2015 la xifra va ascendir a nou, amb una única mort.

Davant aquest succés, Walt Disney World, propietària del Gran Floridian Resort & Spa, va tancar al públic totes les platges lacustres dels seus complexos hotelers a Orlando, com a mesura de precaució.