Un text de 'La República' de Plató s'ha inclòs a l'examen d'Història de la Filosofia de la selectivitat, les proves de la qual es prolonguen fins aquest dijous per a més de 32.000 estudiants catalans.

L'opció del text de Plató, la B, ha estat l'elegida majoritàriament, d'acord amb diversos alumnes, a la sortida de la prova, en detriment del fragment d''Assaig sobre l'entesa humana' de John Locke.

Del text de Plató, els alumnes havien de contestar les idees principals del mateix, així com qüestions sobre el significat i les diferents parts de l'ànima i la concepció del filòsof del coneixement.

Sobre el de Locke, a més de les idees principals, havien de respondre aspectes sobre el coneixement en el pensament del filòsof.

Els estudiants han sortit majoritàriament satisfets de l'examen d'Història de la Filosofia, un dels primers de la jornada de dimecres.

El franquisme i el començament de la Guerra Civil, a l'examen d'Història de selectivitat

La repressió franquista a Catalunya, la II República i el començament de la Guerra Civil han estat algunes de les matèries que han entrat a l'examen d'Història de la selectivitat d'aquest dimecres.

En l'opció A, la prova qüestionava, a partir de l'equip 'La càrrega o Barcelona', de Ramon Casas, sobre la crisi del sistema de la Restauració i la conflictivitat social i obrera a principis del segle XX.

PUBLICIDAD

Aquesta opció també incloïa un text a partir del qual l'estudiant havia de reflexionar sobre la repressió franquista a Catalunya i l'oposició antifranquista.

La segona opció, preferida pels alumnes que s'han enfrontat a la prova, preguntava, a partir d'un fragment de la llei sobre la capacitat jurídica de la dona, sobre l'Estatut de 1932, l'obra de govern de la Generalitat en la II República i la Constitució del 1931.

L'opció B es completava amb preguntes sobre el començament de la Guerra Civil espanyola i les seves diferents fases militars, per a un examen d'Història que no s'ha vist com difícil pels alumnes.