El Consell d'Administració d'Adif va aprovar en l'última reunió la licitació de nous sistemes de gestió del trànsit a la xarxa de Rodalies de Barcelona. Segons un comunicat de l'administrador d'infraestructures, aquesta actuació dotarà d'enclavaments electrònics d'última generació les estacions de Gavà i Castelldefels, a la línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders, per "incrementar els paràmetres de seguretat, la disponibilitat, la funcionalitat, l'eficiència i l'eficàcia de l'explotació ferroviària". El contracte té un pressupost de 16.698.849 euros (IVA inclòs), 13.975.987,6 euros dels quals corresponen a l'execució de l'obra i 2.722.862 euros al manteniment de les instal·lacions per a un termini de 20 anys.

Segons un comunicat d'Adif, els enclavaments electrònics són essencials per a una gestió òptima del trànsit ferroviari, ja que són dispositius que regulen els moviments dels trens, les instal·lacions de seguretat, la comunicació i la senyalització. A més d'aquestes actuacions, també s'instal·laran nous sistemes videogràfics, circuits de via d'audiofreqüència al trajecte el Prat-Garraf (inclòs també el ramal de l'aeroport), dispositius de senyalització i balises del sistema ASFA (anunci de senyals i frenat automàtic). Paral·lelament, es farà l'extensió i la connexió de les instal·lacions de seguretat i telecomunicacions i l'adaptació dels nous sistemes al Control de Trànsit (CTC) de Barcelona.

A més, el contracte també inclou el manteniment de les instal·lacions d'enclavaments, els sistemes de protecció del tren i de detecció i el control del trànsit i les telecomunicacions fixes al Bloqueig Automàtic Banalitzat (BAB) del trajecte Gavà-Castelldefels.