L'autopista AP-7 en direcció a Barcelona i els accessos a les platges suporten aquesta tarda les retencions més grans de l'operació de tornada després del pont de Sant Joan, amb cues que han arribat als deu quilòmetres en alguns trams.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (Barcelona), fins a les 17.30 hores d'avui han tornat a Barcelona i la seva àrea metropolitana 163.500 dels vehicles que divendres passat van sortir de la capital a passar el pont de Sant Joan, fet que suposa aproximadament la meitat del total.

Les retencions s'han començat a formar a partir del migdia a les principals vies d'accés a Barcelona, especialment l'autopista AP-7, que ha arrossegat cues tant en el seu tram sud com el nord, on han arribat als deu quilòmetres al seu pas per Sant Celoni (Vallès Oriental).

També s'han registrat cues de vehicles a les carreteres d'accés a les platges, tant de la Costa Brava com de la Daurada: la C-65 i la C-31, a les comarques de Girona, han suportat fins a sis quilòmetres i les cues han arribat als vuit a l'N-340 entre Altafulla i el Vendrell (Baix Penedès).

La C-32, de la seva banda, ha registrat cues de fins a nou quilòmetres en els trams compresos entre Sant Pere de Ribes i Sant Boi de Llobregat.