Almenys 41 persones van morir aquest dimarts en un atemptat contra l'aeroport d'Atatürk, el més gran d'Istanbul i un dels que tenen més trànsit de passatgers del món. Unes 239 persones més van resultar ferides. Totes les hipòstesis apunten que l'atac podria ser obra d'Estat Islàmic.

L'atac armat es va produir cap als voltants de les 21 h hora catalana, les 22 h a Turquia. Segons els testimonis es van escoltar trets i dues fortes explosions. Poc després el ministre de Justícia de Turquia va confirmar l'atac i va anunciar que hi havia "diversos ferits". S'especula que hi han pres part entre dos i quatre terroristes.

Ambdues explosions van tenir lloc a la terminal internacional d'Atatürk, una abans de passar el control de seguretat i l'altra propera a la zona d'aparcament, quan dos dels atacants es van immolar. A més, un dels assaltants va obrir foc amb un fusell kalàixnikov abans de detonar els explosius. Un vídeo mostra el moment d'una de les explosions (font: Twitter).

En un altre vídeo aparegut a les xarxes, es pot veure com un policia de l'aeroport dispara contra un dels assaltants, que persegueix amb un fusell persones que escapen de la massacre. Un cop ferit al terra, el terrorista activa el seu cinturó explosiu (font: Twitter).

Arran de l'atac terrorista, tots els vols a l'aeroport d'Ataturk van quedar suspesos i ambulàncies, policies i bombers es van desplegar per tot l'aerodrom. A més, els taxistes han ajudat a traslladar ferits a l'hospital.

El següent mapa mostra la ubicació de l'aeroport d'Istanbul.