L'Agència Tributària registra des d'aquest dijous al matí dues seus de Google a Madrid per investigar un presumpte cas de frau i evasió fiscal relacionat amb el pagament de l'IVA i l'impost de no residents, avançat 'El Confidencial' i han confirmat a l'ACN fonts properes a la investigació. Els registres s'estan duent a terme a la seu de la Torre Picasso i al campus que la companyia multinacional té al centre de Madrid. Segons el mitjà digital, fa un mes, agents de la gendarmeria francesa van registrar la seu de la companyia a París per l'evasió fiscal quantificada en 1.600 milions d'euros.

Hisenda sospita que la companyia, que té la seu europea a Irlanda, no està declarant tota l'activitat que realitza a l'estat espanyol. Fonts properes a la investigació han detallat que els membres de l'Agència Tributària han dut a terme els registres a les dues seus de la companyia per recavar informació i comprovar si l'activitat que declara quadra amb les bases imposables que recapta a Espanya.

Per la seva banda, l'empresa ha assegurat que està cooperant amb les autoritats espanyoles responent a totes les qüestions que li estan plantejant. "Complim amb la legislació fiscal a Espanya igual que en tots els països en els quals operem. Estem cooperant amb les autoritats a Espanya per respondre totes les seves preguntes, com sempre", ha assenyalat la companyia.