Un grup de toros de la ramaderia de Fuente Ymbro, que s'ha anat estirant en el recorregut fins trencar-se a l'entrada del carrer de la Estafeta, ha creat emoció en el primer 'encierro' dels Sanfermines d'aquest 2016. Fonts sanitàries han indicat que l''encierro', de dos minuts i vint-i-sis segons, ha estat net encara que s'han registrat almenys quatre trasllats per traumatismes i contusions al Complex Hospitalari de Navarra.

El moment de més tensió s'ha viscut en el tram de Telefónica, pocs metres abans del carreró d'accés a la plaça, on diversos toros han arremès contra el clos i els mossos que estaven a la zona.

En un traçat mullat per la pluja que ha caigut durant la matinada a Pamplona, els mossos han entonat per tres vegades el cant demanant protecció a Sant Fermín, una tradició instaurada durant els anys 50 pel Tuli, encarregat aquest dimecres de prendre la metxa del 'chupinazo'.

Els braus han sortit les vuit del matí dels corrals de Santo Domingo de manera compacta i, malgrat que el paviment estava mullat, sense arribar a patir i caure en cap moment.

Estat dels ferits

Quatre corredors han estat traslladats al Complex Hospitalari de Navarra amb traumatismes de diversa consideració després del primer 'encierro', en el qual no s'han registrat ferits per banya de toro.

Segons el comunciat mèdic facilitat pel sotsdirector del Complex Hospitalari de Navarra, Manuel Montesino, a causa d'una caiguda ocorreguda en el tram de Santo Domingo un pamplonés de 66 anys, identificat com a V.I.Z., ha sofert un traumatisme facial i un altre en l'espatlla i el seu pronòstic és reservat.

Des de l'Ajuntament ha estat traslladat a l'hospital J.N.G., de 56 anys, de Salamanca, amb un traumatisme que li ha provocat una possible fractura cranial, de pronòstic reservat.

En aquest mateix tram ha resultat ferit D.R.R., de 36 anys, de Castelló, qui presentava un traumatisme amb ferida en el colze de pronòstic lleu.

El quart ferit, F.G.I., de 40 anys, de Madrid, ha caigut en el tram de Telefónica i ha sofert un traumatisme cranial, de pronòstic lleu.