De mica en mica, va retornant la calma i certa dosi de normalitat a l'Aeroport Internacional Ataturk d'Istambul on es troba el periodista manresà Ernset Macià que viatjava, amb la seva nòvia Marta i un amic manresà, en direcció a Ciutat del Cap. "Vam arribar a Istambul cap a les vuit de la tarda i teníem l'enllaç a Sud-àfrica cap a dos quarts d'una de la nit, però ja no vam poder sortir". La casuaiitat, o la mala sort, va fer que es trobessin enmig d'un cop d'estat que va afectar directament un punt estratègic com l'aeroport que va suspendre les seves activitats.

Els pitjors moments van ser precisament els primers quan tothom es va adonar que passava alguna cosa estranya i es van sentir trets i explosions: "sí, era poc després de les dotze de la nit. La gent es va espantar molt, els recents atemptats que hi ha hagut a l'aeroport eren molt presents. Van venir cap nosaltrs corrent, era com una estampida, cridant terroristes, terroristes!. No n'hi havia cap de terrorista, però vam passar por. Jo vaig caure i vaig extraviar el mòbil, que encara no he trobat i no crec que el recuperi. Hi havia persones amb sang a la cara però era per caigudes, del pànic que va esclatar en aquells moments" relata el periodista bagenc de Catalunya Ràdio.

A les pistes no es van veure moviments de tropes però sí que van anar arribant persones atenent el missatge del president Erdogan demanant que se sortís al carrer. Aqui van ocupar la pista un miler de persones, no vam veure enfrontament però si soroll d'helicòpters i cops molt forts que suposem que eren avions de l'exèrcit trencant la barrera del so. Ara a les terminals hi ha força policia però hi ha calma, és tot més o menys".

Les corredisses humanes es van repetir "vàries vegades durant la nit, però a partir de les cinc tot s'ha anat normalitzant i més tard han obert les botigues. Comencen a aparèixer a les pantalles les informacions d'alguns vols, cap a Buenos Aires o Màlaga, però no veiem que hi hagi trànsit d'avions. La nostra intenció és la de poder continuar el viatge cap a Sud-àfrica, però estem pendents del que pugui passar. En tot cas, tranquilitzem a les nostres famílies i amics, estem bé".