La manresana Bibiana Liria va trucar immediatament el consolat espanyol a Istanbul quan va veure per la televisió que els militars estaven tallant els accessos del pont del Bòsfor, que uneix la zona europea de la ciutat amb la part asiàtica. "El personal del consolat no em va poder donar gaire més informació, però em van tranquil·litzar, i les ordres van ser que no sortís de casa. Si m'haguessin dit que havia de fer la maleta immediatament, m'hauria espantat molt més", va explicar a Regió7 Liria.

La manresana, que té 36 anys i viu des del setembre a la ciutat turca, resideix al barri de Merter, que és lluny del centre. "El moment de més tensió a la zona on visc s'ha viscut a la matinada. He sentit soroll de gent, clàxons i sons que s'assemblaven a trets. També han passat avions militars que han generat terrabastall".

La bulliciosa ciutat d'Istanbul, amb un caos circulatori constant, estava ahir molt més calmada del que és habitual. Liria va dir que de moment seguirà les indicacions del consolat i no sortirà de casa seva. I és que als carrers, va afirmar, es veu molta menys gent del que és habitual. Va assegurar estar "tranquil·la" perquè sembla que la situació política s'està estabilitzant. "Ja, a la matinada, a la televisió comentaven que el govern estava controlant el país".

Va assegurar que, per a ella, va ser un autèntica sorpresa l'actuació del grup militar que va intentar perpetrar el cop d'estat. "Des dels atemptats a l'aeroport d'Atatürk l'ambient està molt enrarit, però res feia pensar que podria passar això".

El mòbil de Liria bullia ahir per les trucades d'amics i familiars que volien saber si estava bé. Aquesta manresana viu a Istanbul des del setembre com a comercial d'una empresa de roba. Vola cap a Catalunya tot sovint perquè és on hi ha bona part dels clients de la seva empresa, però de moment resideix a la ciutat turca.