Els Mossos d'Esquadra han detingut l'amo d'un bar de Begur, al Baix Empordà, que rebentava ell mateix les màquines escurabutxaques del seu local i ho feia passar per robatoris. El propietari va arribar a fer servir aquesta estratagema fins a set vegades per sostreure més de 13.500 euros. Davant les successives denúncies, els mossos van obrir una investigació i van adonar-se que hi havia alguna cosa que no quadrava.

Sobretot, perquè la quantitat que l'home va denunciar que li havien robat curiosament quadrava amb la valoració dels desperfectes que havien patit les escurabutxaques. Ara, l'amo del bar està investigat tant per set robatoris amb força com per set simulacions de delicte, i n'haurà de respondre davant del jutjat.

Els fets que han acabat amb la detenció del propietari es remunten un any enrere. Al llarg del 2015, l'amo del bar, que té 48 anys i és de Mont-ras, va denunciar que li havien entrat a robar fins a set vegades al local. En tots els casos, els lladres li havien forçat les màquines escurabutxaques i se n'havien endut la recaptació.

Després de rebre la primera denúncia els mossos van obrir una investigació. Però a mesura que la llista s'anava engruixint, els agents van detectar que hi havia alguna cosa que no quadrava. No només perquè el mateix bar patia successius robatoris, sinó també perquè, curiosament, la quantitat de diners que el propietari sostenia que se li havien endut quadrava massa al detall amb la valoració dels danys que havien sofert les màquines.

En concret, la totalitat dels diners sostrets al llarg dels set robatoris ascendia a 13.547 euros. I els dels danys a les màquines, que va haver d'assumir l'empresa propietària de les escurabutxaques, pujava a 13.576.

Després d'estudiar els diferents indicis, els mossos van concloure que el mateix propietari era qui rebentava les escurabutxaques del local, es quedava els diners de les màquines i, després, ho feia passar per un robatori. Per això, els agents l'han detingut per set robatoris amb força i set simulacions de delicte.

El detingut, que no té antecedents, ha quedat en llibertat a l'espera de passar davant del jutge. Serà el Jutjat de la Bisbal d'Empordà qui l'haurà de citar per prestar declaració.