La policia francesa va detenir durant la nit de diumenge un home que està fitxat pels serveis secrets per radicalització islàmica i al qual se li van trobar explosius al seu domicili i la imatge al seu telèfon d'una bandera de l'Estat Islàmic (EI). El ministre de Justícia, Jean-Jacques Urvoas, interrogat per l'arrest de l'home de 23 anys, que treballava amb un vehicle de lloguer amb conductor (VTC), es va negar a donar detalls per considerar que no li correspon interferir en la investigació. En qualsevol cas, Urvoas va voler assenyalar que aquesta operació demostra que la policia i la justícia "treballen" i que no és veritat que "entre dos atemptats no passa res".

Al domicili del sospitós, a la localitat de Boissy Saint Léger, a l'est de la regió de París, es van requisar dos bastons de dinamita, cables i detonadors, elements que romanien operatius i que estaven emmagatzemats en condicions perilloses, en particular amb la calor d'aquests últims dies.

En un altre ordre de coses, el refugiat afganès de 17 anys que va atacar dilluns a la nit els viatgers d'un tren regional alemany i va ferir amb una destral i un ganivet cinc persones va actuar amb una motivació "política", segons la fiscalia, i va deixar testimoni escrit de la seva intenció de "venjar-se dels infidels".

"I ara prega per mi, perquè pugui venjar-me d'aquests infidels i vagi al cel", va escriure en una presumpta carta de comiat al seu pare trobada a l'habitació de la casa on vivia, amb una família d'acollida, a la petita localitat de Ochsenfurt. El fiscal de Bamberg, Erik Ohlenschläger, que ha assumit la investigació dels fets, va relacionar l'atac amb la mort d'un amic del menor a l'Afganistan dissabte passat. El jove, que va ser abatut per la policia en la seva fugida, va pujar al tren "amb la decisió de matar passatgers totalment desconeguts" per venjar-se del que els infidels van fer als seus "germans musulmans", va resumir Ohlenschläger, que va destacar que l'atac va ser dirigit amb "clara intencionalitat de matar".