La Guàrdia Civil ha identificat el presumpte autor de l'assassinat d'Eduardo Montori, el cos del qual va aparèixer fa 20 anys decapitat al dormitori del seu pis a Ejea de los Caballeros, Saragossa.

Es tracta de P.M.C.L., un espanyol de 43 anys, amic de la víctima, que està actualment a la presó de Zuera (Saragossa) per altres delictes i que ja va ser detingut el 31 d'octubre de 1996 com un dels principals sospitosos de l'assassinat, encara que llavors no es va trobar cap prova concloent sobre l'autoria.

La seva identificació ha estat possible gràcies al treball del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil de Madrid que ha tornat a analitzar les evidències trobades llavors, entre elles una petjada ensangonada localitzada en el dormitori de la víctima.

Les noves tecnologies incorporades a la recerca policial, ha informat l'institut armat, han determinat ara de forma concloent la plena identificació del presumpte autor material de l'assassinat, un cas en la resolució del qual ha intervingut l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Ejea.

Un cas mediàtic

El cos sense vida d'Eduardo Montori, que tenia 34 anys, va ser trobat el 15 de setembre de 1996 al seu domicili decapitat, amb ferides punxants en el tòrax i cremades en diverses parts del cos.

La Guàrdia Civil va detenir per la seva presumpta vinculació amb els fets a sis persones de l'entorn de la víctima i relacionades amb el tràfic de drogues, per la qual cosa aquest podria haver estat el mòbil de l'assassinat.

Tres d'ells, entre els quals estava l'ara identificat com el presumpte autor del crim, van ser detinguts com els principals sospitosos de l'assassinat d'Eduardo Montori, àlies "Falconetti", el cap del qual no ha aparegut.

Al domicili de la víctima es van obtenir diferents mostres que van analitzar especialistes de la Guàrdia Civil, però cap d'elles va ser concloent per determinar l'autoria de l'assassinat.

El cas es va reobrir a l'abril d'aquest any per ordre del jutjat de Ejea dels Cavallers, dins del procés de revisió de causes pendents de resoldre i va instar a la Guàrdia Civil a efectuar una nova recerca. Finalment s'ha pogut resoldre aquest assassinat quan només faltaven dos mesos perquè prescrivís.

Aquest crim va tenir un gran impacte en la localitat, on la víctima era coneguda com un petit delinqüent.