Els aspirants a la presidència i la vicepresidència del PDC, Artur Mas i Neus Munté, ja han votat a les primàries d'aquest cap de setmana per escollir l'estructura directiva del nou partit. "Nou país, nou partit", ha resolt Mas en una atenció als mitjans aquest dissabte. "Si volem fer un nou país i un nou estat, és lògic que sent principals promotors de l'autonomia catalana les darreres dècades ara ens intentem posar al davant de promoure i impulsar el nou estat", ha conclòs. "Posar-nos al servei del partit, que vol dir del país", ha insistit la seva número 2. De fet, tots dos s'han mostrat content per "l'experiència" de presentar-se en ticket presidencial i pel "ressorgiment" de la formació hereva de CDC. "Estem esperançats que es fa a fi de bé i que tindrà bon recorregut", ha afegit Mas en una defensa a la paritat als òrgans de direcció i en fer una crida a la participació.

Artur Mas i Neus Munté s'han fet costat en dipositar el seu vot a l'urna de les primàries del PDC d'aquest cap de setmana. Munté ho ha fet al voltant de les 11 del matí a l'Eixample i Mas a les 12, a la seu de Sarrià-Sant Gervasi. L'expresident de la Genralitat ha defensat que hi ha moltes diferència entre el nou partit i l'antiga CDC: des del congrés fundacional del 8, 9 i 10 de juliol, considera que es necessiten "nous instruments" per defensar "la sobirania, la llibertat i l'estat català". "Els partits són instruments al servei del país i si volem fer un nou país i un nou estat, és lògic que sent principals promotors de l'autonomia catalana les darreres dècades ara ens intentem posar al davant de promoure i impulsar el nou estat", ha esgrimit.

De fet, Mas considera que el nou partit neix amb caràcter "innovador" i ha valorat en positiu el ticket que formen amb Munté. "Recorda una mica" als sistemes d'altres països com la campanya nord-americana, ha assegurat. Creu però que el PDC va "més enllà" perquè aposta per la paritat. El tàndem Mas-Munté, l'única que aspira a la presidència com a president i vicepresidenta, ha fet una crida a la participació per configurar l'estructura directiva d'un partit que suposa "el ressorgiment" del moviment i d'una formació política hereva de CDC. "Estem esperançats que es fa a fi de bé, i que tindrà bon recorregut", ha reblat l'expresident de la Generalitat.

També ha posat èmfasi en la paritat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern. Munté s'ha mostrat disposada a posar-se al servei d'aquest nou partit, "que vol dir del país", ha afegit.

Mas i Munté: M&M

L'anècdota l'han protagonitzat després de votar aquest migdia. En to de broma, Mas i Munté han obert un paquet dels caramels M&M, una marca que coincideix amb les inicials dels cognoms de l'únic tàndem que aspira a presidir el Partit Demòcrata Català.