No hi va haver dubtes que la candidatura Amb tothom per fer-se càrrec de la Direcció Executiva Nacional del Partit Demòcrata Català (PDC), la renovada Convergència, havia estat la clara guanyadora. Els dotze integrants de la llista encapçalada per l'osonenca Marta Pascal i pel bagenc David Bonvehí van obtenir més del 80% dels vots. Ahir, la candidatura més comarcal va guanyar clarament.

Amb tothom es va imposar amb un suport del 87,73% dels associats a Renovació, que liderava el president de Reagrupament, Ignasi Planas, que va obtenir un suport del 12,27%. La primera la integren set alcaldes (entre els quals, Marc Castells, d'Igualada; David Saldoni, de Sallent; i Xavier Fonollosa, de Martorell, amb qui aquest diari no va poder parlar malgrat tots els intents que va fer); només un integrant, Pascal, havia format part de l'anterior executiva, i la majoria no superen els 45 anys. A les eleccions van participar 5.430 de les 8.000 persones associades.

Ahir, la nova coordinadora general del PDC, Marta Pascal, va explicar que la seva "primera prioritat" serà multiplicar el nombre d'afiliats a la flamant formació. Malgrat la pugna entre sectors, va prometre exercir un lideratge executiu "sense rancúnies".

Des de la seu del nou partit al carrer Provença de Barcelona, que s'estrenava per a l'ocasió, Pascal va destacar la "lliçó de democràcia interna" i es va comprometre a "deixar-se la pell" perquè el "sentiment d'il·lusió i de ganes" que va presidir el congrés fundacional del PDC del 8 al 10 de juliol "no minvi".

Entre les dotze persones del seu equip de direcció, que, per separat, van obtenir més del 70% del suport dels associats, amb ella com la més votada (4.269 vots, seguida de Bonvehí), hi ha noms que hauran de renunciar a alguns dels seus càrrecs orgànics o institucionals si volen complir amb el règim d'incompatibilitats aprovat al congrés fundacional. Proclamats els guanyadors, tenen sis mesos per renunciar-hi. Sobre això, Pascal va deixar clar que hi haurà un "compliment escrupolós del que marquen els estatuts".

Ahir també es va votar la Presidència, el Consell Nacional i el defensor de les persones associades (vegeu-ho a la pàgina 3), i es van ratificar els estatuts amb el 97,46% .