Pablo Echenique, secretari d'Organització de Podem, va tenir un assistent treballant a casa seva sense contracte i sense Seguretat Social, segons informa el mitjà El Heraldo de Aragón. El propi Echenique ha reconegut que aquesta persona, que l'ajudava en les seves tasques diàries, va terballar de forma irregular durant els últims mesos d'una relació laboral que es remunta a fa alguns anys.

El líder de Podem a Aragó ha explicat al citat diari que el treballador "es pagava els autònoms i va arribar un moment en què va deixar de fer-ho. Em va dir que tenia problemes per arribar a final de mes, que la quota era inassumible. Té quatre fills i li vaig donar un temps per regularitzar la situació. I com que no ho va fer, vaig trencar la relació".

Segons Echenique, va acordar amb el citat assistent "seguir comptant amb ell, pagar-li els mateixos 300 euros mensuals perquè pogués cotitzar com a autònom, encara que com a treballador de l'empresa guanyava molt menys pel servei. Li podria haver pagat menys, però vaig mantenir el pagament perquè ell pogués afrontar les seves obligacions amb la Seguretat Social com a autònom sense perdre drets laborals".

Encara que la llei obliga a l'ocupador a assumir la quota de la Seguretat Social, el polític aragonès va deixar de fer-ho des que va tornar del Parlament Europeu, el març de l'any passat, fins que va decidir prescindir dels serveis d'aquesta persona, abans de la campanya electoral de juny. Ara és la seva dona la que s'ocupa d'ajudar-li en el seu dia a dia.