Un home va matar aquest dilluns 19 persones i en va ferir 25 més en un apunyalament massiu en una residència de discapacitats en la localitat de Sagamihara, als afores de Tòquio, segons ha informat la policia. Entre les víctimes mortals, d'entre 18 i 70 anys, hi ha nou dones i 10 homes.

Entre els ferits n'hi ha alguns que es troben en estat molt greu, després d'haver sigut apunyalats al coll.

El suposat atacant, de 26 anys i extreballador del centre, es va lliurar a la policia passades les 3 del matí local (17.00 GMT del dilluns), tal i com ha assenyalat l'agència local Kyodo. Després de declarar-se culpable l'home, identificat com Satoshi Uematsu, va assegurar: "Vull a les persones amb discapacitat fora d'aquest món", segons van revelar els agents al diari Asahi.

Segons s'ha sabut, a més, havia enviat el passat mes de febrer una missiva a les autoritats policials demanant un món en el qual els discapacitats poguessin ser sacrificats. D'acord amb la cadena nipona NHK, el presumpte agressor havia estat ingressat en un hospital mental a principis d'aquest any, per evitar que provoqués danys a altres persones

Els mitjans nipons han revelat a més que Uematsu portava un bossa amb almenys tres ganivets o eines afilades, algunes d'elles ensangonades, quan es va lliurar en la comissaria.

L'atacant va entrar a l'edifici al voltant de les 2.10 hora local (16.10 GMT del dilluns) després de trencar la venda del primer pis de l'edifici on s'allotgen els residents, segons van explicar en roda de premsa les autoritats de la zona.

Shinya Sakuma, responsable de salut i benestar de la prefectura de Kanagawa, ha confirmat que Uematsu va treballar al centre des de desembre del 2012 i fins el passat 19 de febrer.