Les autoritats italianes han detingut un espanyol a la ciutat de Milà al que han definit com un "agressor en sèrie", acusat d'agredir diversos ciutadans de forma aleatòria pel carrer, als quals parava per preguntar algun tipus d'informació abans de copejar-los.

La Policia ha presentat càrrecs contra el jove, identificat com a N.A.O.L., un donostiarra de 23 anys, per lesions amb l'agreujant de premeditació i de provocar-les per motius trivials -previst en la legislació italiana-. Les autoritats, segons recull el diari italià 'La Stampa', tenen constància d'almenys deu agressions, l'última durant la nit del dimecres.

N.A.O.L., estudiant i discjòquei, viu a Los Angeles però es trobava a Milà de vacances des de principis de mes, on ha treballat com a DJ en diversos clubs.

Les autoritats van activar l'alarma després de diverses queixes de víctimes, totes italianes entre 26 i 38 anys, que asseguraven haver estat agredides per un home d'entre 20 i 25 anys, de cabell castany i vestit de forma descurada que els havia abordat per fer una pregunta en anglès, després de la qual cosa els copejava.

La Policia vincula aquest tipus d'agressions amb un joc conegut com 'knockout game' -joc de noquejar-, que es va donar conèixer als Estats Units el 1992 després de la mort d'un estudiant d'intercanvi noruec. En aquest "joc", que va tornar a estar de moda entre els nord-americans a la fi de 2013, es tracta de noquear a gent innocent pel carrer, de forma completament aleatòria.