La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha considerat que "seria profundament antidemocràtic" ser inhabilitada a causa de l'aprovació dimecres a la cambra catalana de les conclusions de la comissió que aposten per un procés constituent per a Catalunya, que es va votar tot i que el Tribunal Constitucional (TC) va advertir que vulnerava la Constitució.

En una entrevista aquest divendres al 3/24 recollida per Europa Press, ha assegurat que com a presidenta del Parlament no va incórrer en cap delicte sinó que va complir amb la seva obligació i amb el reglament, i ha instat el Govern espanyol a "fer el que cregui que ha de fer".

"No m'agrada parlar d'obediència i desobediència perquè estem contribuint a judicialitzar la política", ha plantejat Forcadell, que ha apuntat que no es va fer res que no estigués previst en el reglament ni que no s'hagués fet altres vegades.

Ha lamentat que l'executiu central no faci cap proposta política i es limiti a anar als tribunals: "Estan coartant la llibertat d'expressió del Parlament", que és un òrgan que sobretot ha de debatre, ha exposat.

Sobre el seu paper, ha opinat que "a una presidenta del Parlament no se li pot demanar que renunciï a les seves idees, però sí que se li pot demanar equanimitat", una cosa que Forcadell assegura que ha complert sent la presidenta de tots.