La diputada de la CUP Anna Gabriel assegura, en una entrevista a l'ACN, que si el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, insisteix en vincular la qüestió de confiança als pressupostos del 2017, el sentit del vot dels anticapitalistes es podria complicar. En aquest sentit, Gabriel ha avisat Puigdemont que acabaran deixant, un cop més, en mans de "les bases" de la CUP la decisió sobre què faran els seus diputats el dia 28 de setembre si els termes de la qüestió de confiança van més enllà del full de ruta i el RUI. Anna Gabriel, a més, assegura que el president no s'ha reunit amb ells per parlar-ne, com es van comprometre a fer totes dues parts. És per això que la diputada demana "no dilatar" en el temps l'abordatge del tema perquè ho considera "innecessari".

El vot de la CUP a la qüestió de confiança de Carles Puigdemont podria quedar pendent del que diguin les assemblees de la formació. Així ho ha comentat, durant l'entrevista concedida a l'ACN, la diputada Anna Gabriel, que ha assegurat que si el president inclou, com ha explicat que vol fer, els pressupostos en l'acord de la qüestió de confiança, la decisió estarà en mans de la militància.

"Si la qüestió de confiança coincideix amb el plantejament que hem fet nosaltres, el sí ja hi és; si el president posa data i materialitza el compromís de la celebració del referèndum que el país necessita, la qüestió de confiança ja té el sí. Perquè així s'ha corroborat al conjunt d'assemblees territorials", ha explicat, tot avisant que "tot el que marxi del plantejament del compromís al dret a l'autodeterminació i s'incloguin altres elements de vida parlamentària o interessos concrets del Govern, s'haurà de consultar a les bases". "No estem en un escenari que ens faci canviar el mètode de presa de decisions", ha sentenciat.