El nou secretariat nacional de la CUP va sortir ahir escollit amb el suport del 76,23 % dels sufragis, en un procés de votació que va començar el 30 de juliol i que va disposar d'una única candidatura col·lectiva, de consens, pactada entre les diverses faccions. La candidatura, que integren noms com Quim Arrufat i Lluc Salellas, va rebre 837 vots favorables. En el procés hi van participar 1.098 persones, que representen el 63 % de la militància amb dret a vot. Un total de 239 militants (21,7 %) van optar pel vot en blanc i es van registrar 22 vots nuls.

Laura Rafecas (540 vots, un 52,33%), Xevi Generó (502 vots, 48,64% ), Albert Serrats (408 vots, 39,53%) i Òscar Simón (351 vots, 34,01%) també formaran part del nou secretariat. Rafecas, Generó i Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del secretariat nacional sortint.

Els 15 membres del nou secretariat nacional seran: Quim Arrufat, Natàlia Sànchez, Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy, Ricard Torné, Laura Rafecas, Xevi Generó, Albert Serrats i Òscar Simón.

En total, van participar-hi 1.098 militants (d'un cens de 1.738 persones), cosa que representa el 63,18 % de la militància de la Candidatura d'Unitat Popular amb dret a vot. Els membres del secretariat nacional sortint van fer pública una carta dirigida al conjunt de la militància en què desitgen als nous companys que entren a formar part de l'òrgan de la CUP "molts encerts" per mantenir "l'organització compromesa amb les lluites populars".

L'advertència de Gabriel

Per la seva banda, la diputada de la CUP Anna Gabriel va assegurar que si el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, insisteixen a vincular la qüestió de confiança als pressupostos de l'any 2017, el sentit del vot dels anticapitalistes es podria complicar.