Els tres morts en els incendis que assoten Funchal, la capital de l'arxipèlag lusità de Madeira, són de la mateixa família i hi ha un total de 300 ferits hospitalitzats, segons ha confirmat avui a Efe l'alcalde de la ciutat, Paulo Cafofo.

"Puc confirmar que els tres morts eren família, encara que no sé el grau de parentiu", va dir Cafofo en una entrevista telefònica amb l'Agència EFE.

En relació a una possible persona desapareguda, l'alcalde de Funchal va dir que, "de moment, no es pot confirmar res" sobre això.

Els tres morts van ser sorpresos per les flames en cases molt properes de la població de Santa Luzia.

"Els bombers van intentar rescatar un dels morts en el moment en què se li estava cremant la casa, però ja no van poder fer res", ha lamentat l'alcalde abans d'afegir que els altres dos "van ser trobats carbonitzats a l'interior dels seus habitatges ".

A la comarca de Funchal, hi ha en total deu poblacions en què s'han registrat incendis forestals en les últimes hores que, "per sort, estan remetent i ha baixat una mica el perill", va explicar el regidor des d'una de les zones incendiades.

Sobre els ferits, Paulo Cafofo va dir que la majoria no revesteixen gravetat ja que estan hospitalitzats "per inhalació de fum o per petites ferides" a l'Hospital Nelio Mendonça.

"La nit ha estat molt complicada pel vent i les altes temperatures", ha lamentat l'alcalde, que va dir que havia estat informat que durant el matí s'ha revifat algun focus dels focs de Funchal.

Quant als danys materials, ha apuntat que hi ha més d'un centenar de cases afectades per les flames i un hotel totalment calcinat, i que han estat evacuats els turistes de cinc hotels.

La majoria dels turistes estrangers evacuats són alemanys i anglesos, va confirmar Paulo Cafofo, que ha precisat que "espanyols hi ha molt pocs".

De moment, en una primera estimació, serien al voltant de 500 hectàrees les calcinades pels focs a la capital de l'illa.