Una parella francesa va recuperar la seva furgoneta, desapareguda durant les seves vacances a Barcelona el passat 11 de juliol, gràcies al missatge que van publicar a la xarxa social Facebook, compartit més de 100.000 vegades en poques hores, informa avui el diari francès "Le Parisien".

La Combi Volkswagen groga de Fanny i Loic, afectuosament batejada com "Dodo van" i valorada en 60.000 euros entre el vehicle com a tal i el seu contingut, va desaparèixer a la muntanya de Montjuïc i va ser localitzada dos dies després a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

"Era la nostra segona casa", va assegurar Fanny al diari francès, "un somni comú per al qual havíem estalviat durant molt temps".

La parella, que viatjava sense rumb fix amb el seu nadó de dos mesos, va contactar amb la seva asseguradora, que els va repatriar l'endemà després de rebre confirmació del robatori, en comprovar que una de les targetes de crèdit que hi havia a la furgoneta havia estat utilitzada de forma fraudulenta.

Ja a casa, Fanny va publicar a Facebook un missatge demanant ajuda que, literalment de la nit al dia, va ser compartit per 1.000 internautes i que hores més tard havia estat intercanviat més de 100.000 vegades.

Els van contactar de tot Europa enviant-los fotos de furgonetes grogues i idees de pàgines on difondre la seva petició d'ajuda.

Un conductor de Santa Coloma els va donar el senyal d'alarma sobre la presència del vehicle, van localitzar el lloc a través de Google Maps i van trucar a l'hotel més pròxim, la recepcionista del qual va comprovar el número de matrícula: coincidia i la policia local va portar la furgoneta al seu dipòsit.

Quan va anar a recollir el vehicle, Loic es va adonar de l'abast de la mobilització popular. Un taxista li va explicar que "tots els taxistes de Barcelona coneixien la història de la furgoneta groga".

Fanny i Loic van perdre totes les pertinences que hi havia al vehicle, però no el seu gust per viatjar, i ahir estaven de nou de vacances, aquesta vegada a la Bretanya, al nord-oest de França.