L'accident d'un tren regional que es va produir ahir a una desena de quilòmetres a l'est de Montpeller, en direcció a Nimes (sud de França), va causar tres ferits greus i deu de lleus, mentre que desenes de persones van haver de ser ateses pel xoc sofert, van indicar les autoritats.

El secretari general de la prefectura (delegació del govern) del departament de Herault, Olivier Jacob, va assegurar a la premsa que no corre perill la vida de l'home d'una trentena d'anys que va ser evacuat en helicòpter en considerar-se que la seva situació era d'urgència absoluta.

Els ferits van ser traslladats a l'hospital universitari de Montpeller, mentre que al lloc del sinistre es va muntar un espai mèdic avançat.

Al voltant de 200 persones viatjaven en el tren regional (TER), que havia sortit de Cerbère, a la frontera espanyola, i es dirigia a Avinyó en el moment en què un arbre va caure al seu pas pel municipi de Sant Aunès quan circulava a uns 140 quilòmetres per hora, una velocitat normal en aquest tram, van explicar a Efe fonts de la Societat Nacional francesa de Ferrocarrils (SNCF).

La caiguda de l'arbre es va deure a "una tempesta d'una violència excepcional" amb forts vents i calamarsa, va destacar una portaveu de la SNCF, que va subratllar que el comboi no va descarrilar. Per la seva banda, Jacob va ressaltar que el sinistre, ocorregut entre dos i tres quarts de quatre de la tarda, va ser "un fet completament imprevisible".

El trànsit va quedar interromput en els dos sentits, la qual cosa va afectar altres TER, però també els trens d'alta velocitat (TGV), fins i tot als de les línies internacionals que es dirigeixen a Barcelona.

Una portaveu de la SNCF va avançar que s'esperava que abans de la fi de la tarda local d'ahir es pogués restablir el pas de trens per una de les dues vies, aquella en què la catenària va resultar sense danys després de la caiguda de l'arbre.