La foto d'un nen de 5 anys anomenat Omran, que va resultar ferit en els bombardejos a la ciutat siriana d'Alep, ha posat de nou rostre al drama que pateixen els civils a causa del devastador conflicte al país àrab.

Amb la cara coberta de sang i pols, el menor apareix assegut en una ambulància després de ser rescatat aquesta nit de dimecres d'un habitatge bombardejada al barri d'Al Qatergui.

La imatge és un fotograma d'un vídeo publicat a internet pels activistes del Centre d'Informació d'Alep, que ja té més de 81.000 vistes.

El vídeo mostra a un dels membres de la Defensa Civil sortint d'entre la runa de l'habitatge amb Omran en braços, entre els crits habituals d'"Al·là és gran" i "ya haram" (quin pecat, en al·lusió al bombardeig).

El nen, amb pantalons i samarreta curta, és assegut al seient taronja de l'ambulància, i mira desconcertat al seu voltant.

A continuació es toca la zona de la cara ferida i observa amb sorpresa la seva mà, que després refrega contra el seient per netejar la sang.

A l'ambulància acaben recollits també un altre nen, una nena i un home, rescatats dels mateixos habitatges d'Al Qatergui.

Aquest cas recorda al del nen kurd sirià Aylan Kurdi, la imatge del qual ofegat a la platja turca de Bodrum va donar la volta al món i es va convertir en un símbol de la tragèdia dels refugiats sirians que intenten arribar a Europa.

Les zones orientals d'Alep, en mans de l'oposició, són blanc de bombardejos diaris de l'aviació del règim sirià i de Rússia, en el marc de la lluita pel control de la segona ciutat del país.

Almenys quatre persones van morir en els atacs aeris contra Al Qatergui i altres dos barris veïns.

La ciutat d'Alep la hi disputen les forces de Damasc i els rebels des de l'estiu de 2012, quan els insurgents van conquistar àmplies àrees de l'urbs, una de les més castigades pel conflicte que es va iniciar el març de 2011.