Els Bombers han donat per estabilitzat el foc forestal de Calafell que ha tingut lloc aquest dilluns, i que segons els Agents Rurals pot haver afectat unes 11 hectàrees de superfície. El servei d´extinció d´incendis ha treballat des de dos quarts de quatre de la tarda per apagar un foc que segons l´alcalde de la localitat pot haver estat provocat, i que ha començat en dos focus diferenciats que han acabat essent un de sol. Les flames s´ha localitzat en una zona ubicada entre les urbanitzacions Mas Mel i Bellamar de la localitat del Baix Penedès. El 35% de la zona cremada és d´arbres i el 65% restant de matollar.

El foc s´ha donat per estabilitzat a les 19.53 h, tan bon punt els Bombers han pogut estabilitzar els dos focus principals i un focus secundari a la zona del repetidor, al nord de la urbanització Mas Mel.

A un quart de nou de la nit seguien treballant a la zona els efectius terrestres amb el suport de 4 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 1 helicòpter bombarder i 2 avions de vigilància i atac) per tal de poder-lo donar per controlat. Cal recordar que no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu de les urbanitzacions més properes a l´incendi.

Al llarg de la tarda el dispositiu d´extinció ha estat format per 27 dotacions terrestres i 9 mitjans aeris. També s'hi han desplaçat efectius del cos dels Mossos d´Esquadra, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local, del SEM (Sistema d´Emergències Mèdiques), i voluntaris de Protecció Civil de l´AVPC Calafell.