El Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat la mort d'una jove espanyola a causa del terratrèmol registrat ahir a Itàlia. La dona, segons han informat fonts de la Creu Roja italiana, va morir a la localitat de Illica, on passava uns dies de vacances amb la seva parella, un jove italià amb el qual regentava una pizzeria a Granada.

El consolat d'Espanya a Roma ha confirmat que es tracta d'Ana Huete, nascuda el 1989 a Granada, i que és l'única ciutadana espanyola de la mort del qual en el terratrèmol al centre d'Itàlia es té notícia.

Ana Huete era una amant d'Itàlia, on estiuejava per tercera vegada al costat del seu nuvi, amb el qual portava uns quatre anys de relació i amb el qual recentment havia adquirit un pis a la capital granadina, tot i que encara no estaven casats, ha detallat a Efe Nicolau Espigares, oncle polític de l'Anna.

"Tenien un projecte en comú, com tantes altres parelles joves", ha assenyalat aquest portaveu de la família, que continua els tràmits per repatriar el seu cadàver i que ha demanat respecte per la seva privacitat.

Tot i que el nòvio d'Ana, ferit en el terratrèmol, era originari d'un poble més al sud del lloc del sinistre, passaven uns dies d'aquest estiu a la zona i, en el moment de la tragèdia, es trobaven al costat d'altres familiars italians.

El seu nuvi tenia la pizzeria des de temps abans i Ana va decidir sumar-se al negoci després d'iniciar la relació amb la parella, amb la qual vivia actualment en una casa del barri de l'Albaicín.

La pizzeria, situada al centre de Granada, va obrir el 2009 i era un establiment al qual ella va donar un nou impuls per conquistar a la clientela amb menjar tradicional.

El negoci formava part de "Outbarriers" (fora barreres), un projecte social sostenible que facilita informació a invidents sobre comerços o restaurants i que apropa aquests establiments a cecs.

En aquesta plataforma, la morta recalcava amb passió en un vídeo el sabor dels seus productes, la cuina tradicional, les olors del projecte empresarial que compartia amb la seva parella, i explicava que el secret està en un cuiner italià per acostar la intensitat italiana al seu bonic establiment granadí.

Tot i que la seva família és originària del municipi d'Alfacar i que els seus pares resideixen actualment al poble veí de Viznar, Ana havia adquirit recentment un pis a Granada, que preparava per anar-se'n a viure.

La jove empresària, assídua a les xarxes socials, va plasmar també en elles el viatge que fa gairebé un any la va conduir amb la seva parella a la vivenda familiar de Illica, municipi en què ha mort com a conseqüència del sisme i en què presumia de la seva gran família italiana.

La família d'aquesta jove està realitzant els tràmits oportuns per viatjar a Itàlia al més aviat possible per identificar el cadàver i s'espera la seva arribada entre aquest dijous i divendres.

Des de dimecres a la tarda es van viure escenes de nerviosisme i dolor a l'entorn de l'habitatge familiar, fins on es van desplaçar familiars i amics per preguntar per l'estat de la jove després del sisme, que ha provocat centenars de morts i desapareguts.

Des de la matinada de dimecres, quan va tenir lloc el terratrèmol, tant l'ambaixada espanyola com el consolat han estat en contacte amb les autoritats italianes per conèixer la situació dels espanyols que podrien trobar-se en les localitats afectades.

Exteriors va fer una crida perquè els ciutadans espanyols que poguessin estar a la zona devastada comuniquin el seu estat i un telèfon de contacte (+39 335 33 34 38) on s'atenen trucades d'emergència.

Traductor de Google para empresas:Google Translator ToolkitTraductor de sitios webGlobal Market Finder