La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, participarà a la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium des de Tarragona. Hi anirà “en defensa de les llibertats i els drets de la ciutadania de Catalunya” i ha fet pública la seva decisió després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi confirmat que hi participarà.

Forcadell ha escollit la mobilització a Tarragona tenint en compte que és un dels llocs on hi ha menys inscrits. De fet, quan era presidenta de l’ANC va fer una crida a omplir les Terres de l’Ebre per poder completar la Via Catalana del 2013. Un altre dels factors que l’han fet decidir per Tarragona és la proximitat del seu lloc de naixement, Xerta.

La impulsora de les tres primeres grans manifestacions de l’Onze de Setembre com a presidenta de l’ANC del 2012 al 2015 ha decidit finalment assistir en una de les mobilitzacions descentralitzades d’aquest any. La seva presència se suma a la d’altres càrrecs institucionals com el president de la Generalitat i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’expresidenta del Parlament Núria de Gispert va participar l’any passat a la manifestació de la Meridiana però no ho va fer des de la zona d’autoritats. Llavors la cambra catalana estava dissolta i la Diada va coincidir amb l’inici de la campanya electoral.