El petit Joan, de 4 anys, va ser lliurat ahir a la seva mare biològica després de viure des que tenia un any i mig a Sueca (la Ribera Baixa), amb la seva família d'acolliment preadoptiu, que espera que aquesta devolució per imperatiu judicial sigui només un "malson brutal" i que el menor pugui tornar aviat amb ells.

La caserna de la Guàrdia Civil de Patraix (València) va ser el lloc on es va fer el lliurament del Joan, en compliment d'una sentència de l'Audiència Provincial d'Oviedo dictada el mes de març passat i que ha estat recorreguda al Tribunal Suprem per la família d'acollida.

Minuts abans de les deu del matí van arribar els pares d'acollida, Alberto i Noelia, amb el petit en braços i acompanyats per mig centenar d'amics i familiars que reclamaven "justícia". Posteriorment ho va fer la mare biològica, María José, una jove de 18 anys, acompanyada de la seva mare i una altra persona.

Tant a l'entrada com a la sortida dels pares d'acollida de la caserna es van viure moments de tensió, ja que Noelia, que assegurava que el que estava passant era "injust", va tenir una crisi nerviosa i una de les seves amigues va tenir un desmai que va obligar a demanar una ambulància.

Alberto Bordes, pare d'acollida, va assegurar que han intentat fer entendre al nen que "l'estimem molt i que això no ha acabat aquí, que lluitarem per ell perquè ha d'estar amb nosaltres".

"He dit al meu fill que l'estimo molt i que lluitaré per ell", va assenyalar Bordes, que va explicar que el petit Joan "ha tingut un procés de negació, s'ha enfadat amb nosaltres i hem intentant fer-li entendre que estem fent una cosa perquè ens hi estan obligant".