El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, creu que és el moment que l'Església catòlica es repensi qüestions pendents com el celibat o l'ordenació de dones diaques, com passa en altres esglésies cristianes. Taltavull ha dit que cal mirar nous enfocs de l´Església catòlica i ha afegit: "Estem en un moment que hem de repensar i aprofundir molt; no només amb el tema dels celibats, sinó que el celibat no sigui l´única opció. Tal vegada no va contra la doctrina de l´Església, mireu l´Església Oriental, en què els capellans es poden casar o els casats es poden ordenar preveres; és una qüestió que apareix en un moment determinat de la història i no està tancada".

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio el nou administrador apostòlic de Mallorca, "també el Papa ha demanat que es revisi el fet del diaconat per a les dones, ha demanat que es comenci a estudiar. Això és un tema recurrent, en els sínodes apareix sobretot des de països que tenen més dificultat, per nivell de cultura, per entendre bé tot això, com ara els països de l´Àfrica o d´Amèrica Llatina, que tenen una altra cultura diferent de la d´Europa".

Sobre les declaracions homòfobes i en contra de la llibertat de les dones que han fet alguns sacerdots, el bisbe reconeix que hi ha diversitat d'opinions que desorienten els parroquians.

El bisbe auxiliar de Barcelona defensa que cal canviar el sistema polític, econòmic i social, i davant la possibilitat que el titllin d'antisistema, adverteix que "a Jesús el van matar per antisistema", recordant que el sistema a què s'enfrontava era molt dur. Sobre les declaracions homòfobes i en contra de la llibertat de les dones que han fet alguns sacerdots, el bisbe reconeix que hi ha diversitat d'opinions que desorienten els parroquians.

VOTA: