El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha apuntat aquest dimecres al matí que les causes que han provocat l'accident d'autocar a la Ronda Litoral podrien tenir "elements combinats de pluja i velocitat". Tot i voler ser prudent i remarcar que s'està a l'espera de l'atestat de la Guàrdia Urbana, Recasens ha destacat que a l'hora de l'accident "a Barcelona plovia" i això podria "ser un dels factors que hagi tingut incidència en els fets".

A més, ha recordat que la via té una limitació de velocitat de 80km/h però que "en cas de pluja, la velocitat s'ha d'adequar a l'estat de la carretera i les condicions climatològiques". "Són elements que poden haver determinat l'accident", ha conclòs.

D'altra banda, Quim Rios, cap territorial del SEM, ha informat que cap a les 9 del matí ja s'havia donat d'alta a vull dels ferits lleus i que, entre ells, hi ha el conductor de l'autocar. De la mateixa manera, ha confirmat que les proves de consum d'alcohol i drogues que se li han practicat al conductor han determinat que no havia begut ni conduïa sota els efectes de cap substància tòxica.

24 ferits, 3 d'ells en estat greu

24 persones han resultat ferides en un accident d'autocar aquesta matinada a la Ronda Litoral de Barcelona. L'accident s'ha produït pocs minuts després de les tres de la matinada al punt quilomètric 14, a l'alçada de Montjuïc, en sentit sud. El vehicle transportava turistes de Lloret de Mar a l'aeroport del Prat.

A l'autocar hi havia 24 ocupants, 23 turistes i el conductor, dels quals 3 han resultat ferits greus, 6 presenten contusions menys greus i 15 han resultat ferits lleus, segons ha informat Protecció Civil. Tots han estat transportats pel SEM a diversos hospitals i centres de salut de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

La Ronda Litoral ha estat tancada en sentit sud durant dues hores i mitja entre els punts quilomètrics 14 i 15, i s'ha reobert al trànsit a tres quarts de sis del matí.

El SEM ha enviat al lloc dels fets quatre ambulàncies bàsiques, dues avançades, un vehicle d'intervenció ràpida, una ambulància col·lectiva i dos vehicles de comandament. Al lloc dels fets també s'hi ha desplaçat diverses dotacions de Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.