El PNB guanyaria les eleccions basques amb 26 escons, seguit d'EH Bildu amb 17 i de Elkarrekin Podem amb 15, mentre que el PSE sofriria la reculada més important de la cambra passant 16 a 9 parlamentaris, el PP n'obtindria 8 i Ciutadans es quedaria sense representació, segons el Sociòmetre del Govern Basc.

L'Executiu autonòmic ha donat a conèixer les dades de l'enquesta electoral per als comicis bascos del proper 25 elaborada entre els dies 1 i 8 de setembre després d'entrevistar a 2.576 persones. Segons aquest sondeig, bastant coincident amb les enquestes del CIS i de EiTB, el PNB guanyaria les eleccions amb 26 escons, 1 menys dels quals té ara al Parlament. EH Bildu es mantindria com a segona força però perdria 4 diputats, en passar dels 21 actuals a 17.

Elkarrekin Podem irrompria amb força per primera vegada en la cambra basca i aconseguiria 15 escons, mentre que el PSE obtindria 9, és a dir 7 menys que en aquesta passada legislatura, per la qual cosa seria el partit més perjudicat per la concurrència de la formació morada.

Ciutadans, al que el sondeig de EiTB li donava 1 seient encara que no així l'enquesta del CIS, no obtindria representació segons el Sociómetro basc, ja que només aconseguiria l'1,6 % dels sufragis.

L'estimació de vot per partits seria del 30 % per al PNB, seguit molt d'a prop per EH Bildu amb el 29,5 %, Elkarrekin Podem amb el 19,1 %, seguit del PSE-EE amb l'11,1 % i del PP amb el 6,2 %. Per territoris, el PNB guanyaria en tots ells i mantindria els seus 11 escons a Bizkaia i els seus 7 a Àlaba. Només perdria 1 a Guipúscoa, on quedaria empatat amb EH Bildu a 8 parlamentaris. La coalició abertzale per la seva banda perdria un diputat a Guipúscoa, el seu feu tradicional, un altre a Àlaba, on quedaria amb 5 i 2 en Bizkaia, territori en el qual passaria de 6 a 4 representants.

Elkarrekin Podem apareixeria al Parlament amb una representació idèntica per cada província: 5 en Bizkaia, 5 a Guipúscoa i 5 a Àlaba.

Els socialistes perdria 3 escons a Àlaba al passar de 6 a 3, i altres 2 tant a Guipúscoa com en Bizkaia, on quedarien amb 3 en tots dos casos.

El PP aconseguiria el nombre més alt de parlamentaris a Àlaba, 5, on conservaria la seva actual representació, mentre que perdria 1 en Bizkaia i quedaria amb 2, i un altre a Guipúscoa en aconseguir 1.

Aquests resultats són similars als de les enquestes del CIS i de EiTB, que donaven al PNB com a guanyador, encara que amb 27 i fins i tot 28 escons. Ambdues situaven per darrere a EH Bildu amb 16 o 17 seients i a Elkarrekin Podem amb entre 14 i 16 representants.

El Sociòmetre dóna al PSE 1 escó més que aquestes enquestes (ambdues calculaven que tindria 8), però coincideix amb elles que el PP tindria 8. D'aquesta manera el PNB no aconseguiria majoria absoluta (38) al Parlament Basc amb el PSE, el seu actual soci de govern en les principals institucions basques, perquè sumaria 35, alguna cosa que sí aconseguiria tant amb EH Bildu (43) com amb Podem (41).