El conseller d´Interior, Jordi Jané, ha explicat avui que aquest estiu han mort en vies interurbanes a Catalunya 36 persones en accident de trànsit, 13 menys que l´any passat en el mateix període. Segons Jané "tot i el descens de víctimes mortals, no tenim la sensació de cofoisme. No podem abaixar la guàrdia i no podem donar missatges d´autocomplaença".

"No podem quedar-nos com si no passés res, continuen havent persones que es moren a les carreteres i la majoria dels accidents es poden evitar", ha afegit Jané.

El titular d´Interior ha destacat que en un 38% d´aquests accidents amb víctimes mortals, el vehicle anava sol, i que en un 35,3%, la causa principal d´aquest accidents ha estat la distracció. Segons Jané, "la gent es distreu massa i des del departament d´Interior dirigim campanyes adreçades als conductors perquè no es distreguin". "Cal incidir un cop més, compte amb les distraccions al volant, són causa letal d´accidents", ha insistit.

El conseller ha tornat a fer una crida a l´ús del casc i del cinturó, del què ha dit "malauradament cal lamentar que massa vegades les persones no el porten". També ha fet un especial esment a la conducció sota els efectes de l´alcohol o les drogues afirmant que "segueixen havent massa persones que sobrepassen la taxa d´alcohol. Haver begut suposa somnolència, contucció temerària i no respectar els senyals", ha dit.

Jané, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d´Esquadra, Miquel Esquius, ha presentat en roda de premsa el balanç de sinistralitat a les carreteres i autopistes de Catalunya d´aquest estiu.