Agents de la Policia de la Generalitat - cos de Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el passat 12 de setembre, un home de 44 anys, de nacionalitat letona i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d´alcoholèmia penalment punible.

Els fets van passar cap a dos quarts de quatre de la tarda del mateix dia 12 de setembre, a l´altura del punt quilomètric 92 de l´autopista AP-7, al terme municipal de Fogars de la Selva (La Selva), on una patrulla dels mossos de trànsit va detectar el conductor d´un autocar parlant pel mòbil.

En aturar el vehicle, en el qual hi viatjaven 34 passatgers, per tal de denunciar el conductor, els agents van veure que l´home tenia clars símptomes d´anar sota la influència de begudes alcohòliques.

En sotmetre´s a la prova va donar un resultat positiu de 0,87 mg d´alcohol per litre d´aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,15 mg/l.

Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària.

Els agents, a més, també van denunciar administrativament l´empresa de transports per manca de registres a l´aparell tacògraf i manca d´anotacions als discs de registre de conducció.

El detingut va passar el dia 13 de setembre a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Arenys de Mar (Maresme), el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.