El diari The Guardian ha localitzat i entrevistat a la protagonista de la imatge més famosa dels atemptats de Brusel·les del passat 22 de març, on van morir 32 persones i més de 300 van quedar ferides. El seu nom és Nidhi Chaphekar, té 41 anys i és de Mumbai, Índia.

La imatge de Chaphekar ensangonada, amb la roba estripada i la mirada perduda, va transmetre a la perfecció el sentiment d'horror que van patir les víctimes de l'atemptat aquell dia a Zaventem. Chaphekar va ser portada als diaris d'arreu del món l'endemà de l'atemptat.

Després de mesos a l'hospital, Chaphekar torna a ser a l'Índia amb la seva família. Mig any després, encara es recupera de les seves lesions. Va patir cremades als braços, a les cames i a la cara. Li van extreure metralla de tot el cos. Encara ara en té alguns fragments incrustats. Mai no es podrà recuperar del tot, ni física ni psicològicament, però tot i això, és positiva amb el que li ha portat el destí.

A l'entrevista al diari The Guardian explica tota la seva història, des del moment en que van explotar les bombes fins que va poder veure la seva família. Nidhi Chaphekar reconèix que es va salvar gràcies al "destí", ja que no havia de ser a l'aeroport aquell dia. Chaphekar ha deixat de llegir diaris i encara plora per les víctimes quan pensa en l'horror que va passar. Tot i això, espera poder tornar a la seva feina ben aviat.

Fotografia esquerra: Ketevan Kardava/Getty Images

Fotografia dreta: Atul Loke/ Panos Pictures