El ministre de Justícia, Rafael català, ha respost aquest dilluns des de Múrcia les manifestacions de l'exconseller de Presidència i portaveu del PDC a Madrid, Francesc Homs, que després de declarar al Tribunal Suprem pel 9-N ha acusat la Fiscalia de ser el "braç armat" del PP i de plegar-se als interessos polítics del govern espanyol. El ministre ha retret a Homs que hagi "generat dubtes" sobre la independència de la Fiscalia, un ens que segons el ministre "actua amb absoluta autonomia com estableix la Constitució i no té cap interferència política". "En absolut hi ha cap contaminació política" a la Fiscalia, ha sentenciat.

Segons Catalá, "Espanya és un Estat de dret" on "les institucions funcionen amb total independència". Ha assegurat que en aquest marc "la responsabilitat dels demòcrates i en particular dels que tenim responsabilitats de govern és donar suport a les institucions, creure fermament en el nostre Estat de dret, i no generar dubtes i traslladar als ciutadans opinions com les que s'han posat de manifest aquest matí", en referència a les paraules d'Homs.

El ministre ha assegurat que en el cas que hi hagués cap mena d'interferència política "els fiscals no ho permetrien i serien ells els primers que no ho consentirien". Per tant, segons Catalá, "quan els tribunals i la Fiscalia exerceixen la seva tasca de defensa de la legalitat i presenten els seus escrits d'acusació o d'al·legacions, ho fan en exercici d'aquesta autonomia que li confereix la Constitució en la defensa de l'interès general".