Tal dia com avui fa 30 dies, el 21 d'agost, Diana Quer acudia a les festes que aquella nit se celebraven en A Pobra. Hores després, ja en la matinada del dia 22, se li perdia la pista. El cas s'ha convertit en una prioritat per a la Guàrdia Civil, que no escatima recursos, hores ni efectius per intentar localitzar el parador d'aquesta jove.

En els primers dies de la investigació hi va haver alguns avanços sobre els passos que va donar fins a aproximadament les 04.15 hores, moment en què es va apagar el seu telèfon mòbil i es va perdre el seu rastre. Però passades ja més de quatre setmanes encara no hi ha una hipòtesi "preferent" sobre què li va poder passar a la noia. "Totes les vies segueixen obertes", afirmava aquest dimarts el delegat del Govern a Galícia Santiago Villanueva, que ha afegit que els agents estan a l'espera "de noves proves que es puguin aportar" per intentar aportar una mica de llum sobre l'assumpte.

Són moltes les diligències practicades. "I seguiran realitzant", assevera Villanueva. Es tracta, ha assegurat, d'actuacions in situ, de tibar del fil de les pistes que dóna la telefonia mòbil o de més entrevistes "que ratifiquen o contradiuen" les declaracions amb les quals es comptava amb anterioritat. Els telèfons resulten claus. La localització i el moviment del mòbil de Diana va evidenciar que aquella matinada -després d'anar a casa a canviar el seu ja famós short rosa per roba d'abric- es va moure en un vehicle almenys fins a la zona de Rianxo. Aquestes diligències es complementen amb el "posicionament" d'altres mòbils en el mateix lloc, i l'anàlisi de matrícules i vehicles que van passar per aquest trajecte.

Els investigadors haurien aconseguit avançar estrenyent el cercle entorn de 100 automòbils, un dels quals podria ser al que va pujar Diana aquella matinada amb un acompanyant o acompanyants la identitat dels quals segueix coberta per un interrogant. Ho va fer voluntàriament després d'anar a casa a canviar-se i sortir només amb el seu telèfon i les claus, cosa que semblaria indicar que pretenia tornar a l'habitatge? Alguna cosa es va tòrcer no obstant això després? Aquesta és una de les tesis que es contemplen, però, les fonts oficials ho tornaven a reiterar aquest dimarts, encara no es descarta res.

Un turisme Audi A3 negre identificat, pel motiu del qual va ser interrogat un individu, ja hauria estat descartat.

I el tens ambient familiar arran del divorci dels pares de la jove encara dóna que parlar. Es van desvetllant més converses de WhatsApp, aquesta vegada entre Diana i el seu oncle matern, de quan la noia va estar de vacances amb el seu pare i la seva germana a Eivissa. "El meu pare m'ha agafat del braç, m'ha fet molt mal"; "Estic amagada, m'està donant un atac d'ansietat, no puc més", hauria dit ella.