L'organització de pares Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (Ceapa) ha emprès una campanya contra els deures, que inclou la negativa a que els fills hagin de fer tasques escolars a casa almenys durant els caps de setmana de novembre per començar a conscienciar sobre el que consideren un problema per a alumnes i famílies.

I això, entre altres motius, perquè el 48,5% dels pares consideren que els deures dels fills afecten de forma negativa a la seva vida familiar, segons un estudi sobre els drets de la infància realitzat per Ceapa, majoritària a l'escola pública .

L'objectiu és que els deures desapareguin en la seva "totalitat", ha emfatitzat en roda de premsa el president d'aquesta organització, José Luis Pazos.

Com a senyal d'anar avançant per aquest camí, aquests pares s'han proposat que els professors no encarreguin tasques per als caps de setmana del mes esmentat.

Si no fos així, les famílies es negarien, ha plantejat Pazos, i lliurarien els dilluns al centre escolar un document explicant els motius pels quals els fills no han realitzat les tasques.

Ceapa ha presentat el "resum executiu" de l'estudi citat, elaborat amb les respostes de 1.748 pares i 472 menors durant el primer semestre de l'any, més del 90% d'ells pertanyents a les escola pública.

El 20,24% dels pares indiquen que els alumnes dediquen més de dues hores diàries als deures (superior a 10 hores setmanals).

El 39,44% denuncien que els deures entren en conflicte sovint amb les necessitats dels nens.

El 29,41% dels menors situen el temps dels deures per sobre de les dues hores.

Quatre de cada deu nens pensen que no respecten sempre el seu temps de jugar i descansar, i el 65,67% asseguren que no fer els deures els perjudica.