"En quin país de món posar les urnes, la democràcia, és delicte? En quin país del món es pot arribar a la vergonya democràtica de considerar que donar la veu a la gent està considerat un delicte? Doncs això és Espanya, senyores i senyors". Així ha reaccionat la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, després que s'hagi conegut que la Fiscalia Superior de Catalunya demana deu anys d'inhabilitació per a Artur Mas i nou per a Joana Ortega i Irene Rigau. Pascal ha constatat que aquest és un "nou fascicle de la vergonya" que suposa aquest procés, i ha avisat que això no fa res més que donar arguments als independentistes. Si l'Estat s'acaba atrevint a condemnar Mas, Ortega i Rigau, ha continuat, es podrà dir "ben alt i ben clar que és l'estat del món amb una qualitat democràtica més baixa".

Pascal s'ha queixat que la Fiscalia pretengui inhabilitar Mas, Ortega i Rigau "per voler posar les urnes" i ho ha considerat una "vergonya democràtica". La coordinadora general del PDC ha mostrat el seu ple suport als tres afectats i ha advertit l'Estat que "cada vegada que pren una decisió tan rància i lamentable" com aquesta el que fa és donar encara més arguments als independentistes per convèncer aquells que encara dubten.

"Imputar per posar les urnes és una vergonya, però proposar penes és un escàndol, no s'ha vist en cap lloc del món", ha denunciat.

Sobre el judici del cas Palau, Pascal ha celebrat que per fi s'hagi fixat una data, i s'ha limitat a demanar a la justícia que "faci la seva feina, que vol dir que aquells que siguin culpables els condemnin, i els que siguin innocents que la justícia els absolgui".