Les ferides que es va fer ahir en un aldarull l'eurodiputat Steven Woolfe, favorit a liderar l'UKIP, obre una altra crisi en la formació euròfoba després de la sorprenent dimissió de Diane James.

Woolfe va haver de ser hospitalitzat ahir a la ciutat francesa d'Estrasburg després de desmaiar-se al Parlament Europeu al terme d'un incident ocorregut en una reunió del partit, en el qual pel que sembla hi va haver una forta discussió i una baralla, segons els mitjans britànics. Tot i la primera inquietud pel seu estat de salut, qualificada de "greu" pel líder en funcions de l'UKIP, Nigel Farage, l'eurodiputat va emetre després un comunicat en què va dir que estava bé, "feliç" i "somrient com sempre" .

A Estrasburg, l'eurodiputat Jonathan Arnott, d'aquest partit, va explicar que Woolfe, de 49 anys, va deixar l'hemicicle i després es va desplomar en una passarel·la de l'edifici a Estrasburg. "Ara estic més bé, més feliç i somrient com sempre. Com a mesura de precaució, em quedo (a l'hospital) tota la nit a l'espera d'unes segones proves per assegurar que tot està bé", va assenyalar la nota divulgada pel polític. "Vull que tothom sàpiga que el personal parlamentari, els eurodiputats de l'UKIP i el personal hospitalari han estat magnífics. La cura ha estat excepcional", va afegir. En explicar el seu estat, Woolfe, que dimecres va manifestar la seva intenció d'aspirar a liderar la formació, va afegir que l'única conseqüència de l'incident és una mica d'entumiment a la part esquerra de la cara.

El líder de l'UKIP a l'Assemblea de Gal·les, Neil Hamilton, va dir que hi va haver una discussió entre eurodiputats i que, pel que sembla, Woolfe es va donar un cop al cap contra una finestra. Hamilton, antic membre del Partit Conservador britànic, va admetre que aquest incident no és una bona publicitat per a la formació, però que no calia "generalitzar", ja que s'ha tractat d'"una disputa entre una o dues persones".

"No és bo que siguin representants del partit al Parlament Europeu i és molt lamentable", va remarcar el polític de l'UKIP.

Segons els mitjans britànics, diversos eurodiputats de l'UKIP no estaven contents amb Woolfe després que aquest admetés que es planteja la possibilitat de passar-se al Partit Conservador britànic.

Fonts de l'UKIP van indicar als mitjans que la discussió va començar perquè Woolfe s'havia posat en contacte amb els tories, el que va ser rebut com un acte de "traïció" per alguns companys, molts dels quals van expressar el seu empipament. L'UKIP, amb un sol diputat a la Cambra dels Comuns i 22 eurodiputats, travessa una profunda crisi després que Diane James renunciés després de tot just 18 dies en el càrrec.

Encara que continuarà com a eurodiputada, James va al·legar motius "personals i professionals" i va admetre que no se li havia donat "prou autoritat" per materialitzar els canvis que volia a la formació.