El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat "precaució" a la ciutadania davant el nou episodi de pluges que, tot i ser menor que el registrat aquest dimarts a comarques com ara el Maresme, estan afectant el litoral i que fins a la nit poden causar noves incidències localment on descarreguin amb forta intensitat.

>>Consulta la previsió del temps, poble a poble

Jané ha remarcat que es manté en fase d'alerta el Pla Inuncat i ha demanat que es vagi en compte amb l'aigua i sobretot a l'hora d'accedir a lleres de rius o torrents, ja que "pot haver plogut aigües amunt evitar així episodis com els que es van viure aquest dimecres al Maresme", i també ha fet una crida perquè no s'accedeixi a zones amb l'accés restringit. El conseller també ha demanat precaució a aquelles persones que vulguin accedir a un soterrani "perquè hi pot haver acumulació d'aigua a l'interior". L'objectiu -ha dit Jané- és que "tothom tingui en compte al màxim les mesures de seguretat" per tal que "no s'hagi de lamentar cap altra víctima mortal".

Jordi Jané ha explicat que les pluges continuen caient aquest dijous tot i que amb menor intensitat, després de l'episodi "excepcional" de pluja que es va registrar aquest dimecres al Maresme en què una persona va perdre la vida. Tot i això, el conseller ha remarcat que es manté activada l'alerta de l'Inuncat i ha demanat precaució a la ciutadania, especialment a aquelles persones que vulguin accedir a lleres de rius o torrents o també a soterranis, i ha fet una crida per evitar accedir a zones amb l'accés restringit. Jané ha demanat als ciutadans que facin cas dels advertiments de seguretat per tal que "no s'hagi de lamentar cap altra víctima mortal" ja que "aquesta és la prioritat".

Així mateix, el responsable d'Interior ha destacat que la tarda plujosa d'aquest dimecres ha anat acompanyada d'accidents a l'A-2 "que han afectat a la mobilitat en els desplaçaments de molts ciutadans".

Un camió accidentat col·lapsa l'autovia A-2, a Castellolí

L'accident d'un camió aquest dijous a la tarda ha col·lapsat l'autovia A-2, a Castellolí, on s'han format cues de més de deu quilòmetres de llargada a la calçada en sentit Lleida, segons fonts de Trànsit i dels Bombers. El conductor del tràiler, que ha hagut de ser rescatat pels Bombers de l'interior de la cabina, ha resultat ferit de consideració i ha estat traslladat pel SEM a l'hospital de Bellvitge.